Over het hulpteam

Het Hulpteam Toeslagen 010 is een samenwerking van de gemeentelijke ombudsman en de gemeente Rotterdam. Het Hulpteam Toeslagen 010 is er voor ouders die door een terugvordering kinderopvangtoeslag in de problemen zijn gekomen.

Waarmee het Hulpteam Toeslagen 010 helpt

Als u aangeeft hulp nodig te hebben, kijkt het Hulpteam Toeslagen 010 samen met u wat het voor u kan doen. We kunnen om te beginnen helpen met het in kaart brengen van uw inkomsten, vaste lasten en eventuele schulden. Ook kunnen we samen kijken wat u verder nodig heeft. Het Hulpteam Toeslagen 010 kan u bijvoorbeeld helpen bij:

  • het saneren van uw schulden.
  • gezondheidsproblemen, bijvoorbeeld door langdurige stress.
  • het vinden van werk.
  • het stoppen van een dreigende huisuitzetting.
  • ondersteuning van uw gezin. Bijvoorbeeld met een gezinscoach.

Hoe het Hulpteam Toeslagen 010 werkt

Als u gedupeerd bent door de toeslagenaffaire heeft u veel moeten doorstaan. U kan veel te vertellen hebben. De medewerkers van het Hulpteam Toeslagen 010 luisteren naar u. Het eerste contact zal niet altijd genoeg zijn om alles duidelijk te krijgen. Daarom zal de medewerker meestal een volgende afspraak met u inplannen. U kiest zelf met wie u graag een afspraak wilt maken: met een specialist van de ombudsman, met een specialist van de gemeente of met allebei.

Als na één of meer gesprekken duidelijk is geworden wat de problemen zijn en welke hulp u nodig heeft, gaan de specialisten van de gemeente hiermee samen met u aan de slag. U wordt intensief begeleid, zo lang als dit nodig is. We nemen de tijd voor u. De hulp die u krijgt, krijgt u van de gemeente. U hoeft hier niet voor te betalen.

De onafhankelijke gemeentelijke ombudsman kijkt kritisch mee of de gemeente op tijd passende hulp biedt.

Bemensing van het Hulpteam Toeslagen 010

Bij het Hulpteam Toeslagen 010 werken specialisten van de gemeentelijke ombudsman en de gemeente Rotterdam. Het team staat los van de Belastingdienst.